Het was feest bij IVN. De regionale afdeling Noord-Midden-Achterhoek vierde in Vorden een indrukwekkende mijlpaal: de grens van 200 leden is gepasseerd. Twee natuurliefhebbers hadden zich op dezelfde dag als nieuw lid aangemeld. Uit handen van voorzitter Ineke Rood ontvingen Mieke Mollenhof uit Geesteren en Sanne Schaap uit Ruurlo een fraai welkomstboeket.

IVN is niet alleen bekend van zijn maandelijkse lezingen en wandelingen. Veel IVN ers zijn ook actief in de natuurtuin in Lochem en bij het landschapsbeheer of geven informatie via de kraam en op scholen. Volgend jaar zijn Bossen het centrale thema. Vandaar de lezingen over het huidige bosbouwbeleid en de verdwenen Achterhoekse bossen, de excursie naar een voedselbos en een tamelijk onbekend landgoed met bijzondere zichtlijnen. Ook is er aandacht voor het ondergrondse bosleven. De bekende vogelexcursie ontbreekt natuurlijk niet, net zo min als de paddenstoelenexcursie.

Nieuw in het programma zijn lezingen over dieren in winterslaap hier in de buurt en die over trekvogels. Met trots liet de voorzitter daarom weten dat zij ook in de toekomst veel nieuwe leden verwacht. Dit jaar waren dat er al 30, onder wie ook een stel jongeren.

© Foto: IVN