Het is druk bij de Voedselbank Doetinchem Bronckhorst. De afgelopen maanden is het aantal mensen dat aanklopt bij de voedselbank in Bronckhorst meer dan verdubbelt. Drie maand terug waren er 20 mensen die wekelijks naar Zelhem komen om een pakket op te halen bij het uitgiftepunt, momenteel staat de teller op 43. Peter Bob, voorzitter van de Voedselbank Doetinchem Bronckhorst was maandagavond te gast in het programma ”Achterhoek Totaal” van Radio Ideaal en benadrukt dat de stijging doorzet.

”Elke week krijgen wij nieuwe aanmeldingen binnen. Deze worden gecontroleerd en als blijkt dat er sprake is van akkoord kan er tot actie over worden gegaan. Wel is het steeds lastiger om aan voedsel te komen omdat lokale supermarkten veel actie’s houden en aan het eind van de dag de artikelen vaak tegen een gereduseerd tarief worden verkocht” aldus Peter Bob. ”Ook de locatie aan de Dr. Grashuisstraat in Zelhem zal verlaten moeten worden. In maart 2023 wordt het gebouw gesloopt. Onlangs is er een oproep geplaatst en dit bericht is massaal gedeeld. Mede daardoor is er mogelijk al een nieuw onderkomen gevonden.”

Half december zal Radio Ideaal in samenwerking met de Readshop in Zelhem een actie houden. Hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt via de website van Ideaal en de Voedselbank Doetinchem Bronckhorst.

© Foto: Voedselbank Doetinchem Bronckhorst