De Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel bestaat 95 jaar. Ze behoort daarmee tot de oudste van Nederland. Bijzonder element bij de jubileumviering is een eerbetoon aan de Canadese bevrijders.

De golfclub is in 1926 opgericht en startte op landgoed Enghuizen. Notabelen waren de eerste leden, maar dat elitaire is inmiddels al lang achter de rug. Enghuizen was de plek, waar in april 1945 de Canadese militairen neerstreken, die Hummelo, Hoog-Keppel en Laag-Keppel bevrijdden. Drie soldaten lieten bij de gevechten tegen de bezetter het leven. Met name zij worden geëerd. Vorig jaar al werd hiervoor een Canadese bevrijdingsboom geplant op de huidige locatie van de golfclub in Hoog-Keppel. Vanwege corona kon er geen ceremonie plaats vinden. Nu gaat dat op zondagochtend 19 september gebeuren.

De viering van 19e lustrum begint al eerder op vrijdagmiddag 10 september met – naar goed Achterhoeks gebruik – het plaatsen van een ereboog plus het daarbij behorende ‘nat maken’. Op zondag 12 september staat een kennismakingstoernooi op het programma voor de vele nieuwe leden die er sinds twee jaar zijn bijgekomen.

Ook een toernooi van de “Oude Zestien” is onderdeel van de festiviteiten. Dat zijn de verenigingen die voor de Twee Wereldoorlog zijn opgericht. Op woensdag 15 en vrijdag 17 september zijn de “Oude Zestien” te gast bij de jubilerende vereniging. In diezelfde week zijn er nog verschillende andere activiteiten voor leden.