© Foto: De Hanzeaat

De historische stad Zutphen wordt binnenkort nog boeiender met de opening van De Hanzeaat, een toren vol interactieve belevenissen. Deze zomer gaan leerlingen uit de bovenbouw van basisschool De Plotter uit Zutphen als eersten op ontdekkingstocht door deze unieke attractie, die de rijke geschiedenis van de Hanzetijd tot leven brengt.

Een aantal leerlingen van de school werden woensdag uitgenodigd om alvast test te draaien in De Hanzeaat, waar zij het avontuur aangaan om de Hanzesteden te verkennen en de middeleeuwse verdedigingstorens te ontdekken. Dit is niet zomaar een museumbezoek; deze kinderen speelden een cruciale rol in de ontwikkeling van de interactieve games en belevenissen die de Hanzeaat biedt. De leerlingen voerden opdrachten uit in een virtuele open-wereld versie van Zutphen in de middeleeuwen. Daarnaast reisde ze langs verschillende Hanzesteden, van Zutphen tot Danzig, waarbij ze de geschiedenis herbeleven en leren over de handel en cultuur van die tijd.

De feedback en ervaringen zullen direct invloed hebben op de uiteindelijke vormgeving van de attractie, wat deze dag extra bijzonder maakte. “De betrokkenheid van kinderen is van onschatbare waarde voor ons,” zegt Geke Hop, projectleider van De Hanzeaat. “Hun frisse blik en enthousiasme helpen ons om de interactieve elementen nog aantrekkelijker en leerzamer te maken voor toekomstige bezoekers.”

Met de opening van De Hanzeaat wordt ook de Bourgonjetoren, gebouwd in 1457, weer toegankelijk voor publiek.

© Foto: De Hanzeaat