Bassischoolleerlingen van de Rank uit Lochem zijn de afgelopen drie dagen druk bezig geweest met een inzamelingsactie om gezinnen die het moeilijk hebben een mooie kerst te bezorgen. De inzamelingsactie was een groot succes, onder meer boeren uit Berkelland droegen een steentje bij.

“Drie dagen lang waren de leerlingen bezig met de inzamelingsactie”, vertelt de organisatie. De ingezamelde spullen gaan naar gezinnen die het moeilijk hebben en zijn aangesloten bij basisschool de Rank. “Gelukkig hebben we veel kunnen inzamelen, zowel food als non-food items. Denk aan kleding, leesboeken, toiletartikelen en schoonheidsartikelen.” Ook ontbrak het niet aan etenswaar, waaronder aardappelen, uien en vlees. Dat de inzameling hard nodig is heeft de organisatie gezien: “Grote inzamelingsacties die geld naar een goed doel buiten de eigen omgeving zijn er genoeg, maar als je goed om je heen kijkt zijn er helaas veel mensen die hulp nodig hebben.”

De levensmiddelen zijn onder meer gedoneerd door agrarische bedrijven uit Lochem en Berkelland. “De agrarische sector heeft een groot hart, ook als het minder gaat, zijn er toch heel erg veel boerderijwinkels die hun steentje bij willen dragen aan hen die het goed kunnen gebruiken. Ik denk dat we daar gigantisch trots op mogen zijn en ons nogmaals moeten realiseren dat de sector een belangrijk onderdeel is van deze samenleving.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: Albert Makerink