LEGO Incidenten City. Een bijzondere mini rampenstad dat de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld in zich heeft. Het stadsoppervlak telt ruim 23 vierkante meter en er zijn meer dan 250.000 steentjes in verwerkt. Zelfs de treinramp van Voorschoten (op het traject: Leiden – Den Haag) welke recent is gebeurt zal te bewonderen zijn.

Van zaterdag 29 april tot en met zondag 7 mei vindt het grote LEGO spektakel plaats bij het Brandweer en Stormrampen Museum Borculo. Voor zover bekend is dit het eerste grote LEGO evenement van de Achterhoek. LEGO Incidenten City heeft als doel; het werk van de brandweer op een unieke wijze onder de aandacht te brengen.

De City is net de samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de meest actuele of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden. De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten, hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en sommige zijn zelfs te zien geweest bij het Jeugdjournaal. Herkenbaar zijn veel incidenten zoals; een kat in de boom, een woningbrand en nog veel meer.

© Foto: LEGO Incidenten City