Opnieuw stonden zaterdagochtend tientallen actievoerders klaar bij het Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Ze waren actief op zoek naar Pier Eringa. Eringa zou als bestuursvoorzitter van Gelre Ziekenhuizen het gesprek voeren met de demonstranten, maar hij besloot daarvan af te zien, zo meldt Omroep Gelderland. Tot woede van de aanwezigen.

Vrijdag werd de hal van het Gelre ziekenhuis in Zutphen ‘bezet’ door boze Zutphenaren omdat ze niet willen dat het ziekenhuis verschillende afdelingen sluit. Het protest leidde tot een afspraak. Bestuursvoorzitter Pier Eringa zou zaterdag om 12.00 uur het gesprek aangaan met een delegatie van de actievoerders, maar dit ging niet door. Volgens het ziekenhuis hielden de demonstranten zich niet aan de afspraken, wat weer door diezelfde demonstranten ontkend wordt. Zo’n 35 betogers trokken alsnog naar het ziekenhuis.
Posters en flyers

Het protest begon aan de achterzijde van het ziekenhuis. Eenmaal compleet trokken de betogers naar de voorzijde. Daar was de politie al met twee wagens aanwezig. De demonstranten wilden graag het ziekenhuis in, maar dat mocht niet. Volgens een aanwezige beveiliger was dit zinloos, omdat er niemand van het bestuur aanwezig is op zaterdag.

Hierop besloten de betogers posters op te hangen en flyers uit te delen. De posters zijn onder meer gericht aan minister Kuipers van Volksgezondheid. Ze roepen hem op om het sluiten van de afdelingen ongedaan te maken. Op de meeste prenten staat echter Eringa afgedrukt. De strekking is dat de betogers hem zoeken en er wordt beweerd dat de bestuursvoorzitter een ‘sloper’ en een ‘loopjongen van zorgverzekeraars’ is.

© Foto: Omroep Gelderland