© Foto: REGIO8

Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) uit Lochem krijgen voortaan les in het Suringarcollege in Eefde, dit is besloten nadat het college van de gemeente instemde met een spoedaanvraag van de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost-Gelderland (SOTOG). Ook komt er 2.6 miljoen euro beschikbaar voor de uitbreiding van het schoolgebouw.

“Ik ben heel blij dat het schoolbestuur van SOTOG erin is geslaagd om zo snel een passende locatie te vinden voor de leerlingen uit Lochem”, schetst wethouder Wendy Goodin. Aan het einde van dit jaar moet het VSO de huidige locatie op het Pactum-terrein verlaten, omdat dit te koop staat. Om het niet zover te laten komen dat de leerlingen zonder onderdak komen, zocht het schoolbestuur een spoedoplossing. Met behulp van de gemeente Lochem is deze gevonden bij het Suringarcollege in Eefde. “Het is erg belangrijk dat deze leerlingen in de toekomst ook zeker zijn van passend onderwijs. Ik hoop dat dit hen en hun ouders rust geeft”, aldus Goodin.

Het college stelt ook 2,6 miljoen euro beschikbaar voor de uitbreiding van het huidige Suringarcollege. ‘SOTOG kan nu beginnen met het ontwerp voor de uitbreiding. De verwachting is dat de VSO-leerlingen uit Lochem eind 2025 hun nieuwe schoollocatie in gebruik kunnen nemen’, zo laat de gemeente weten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8