Zaterdagmiddag 16 september was tijdens de Septemberfeesten in Zelhem weer de jaarlijkse kermisoptocht. Dit jaar deden er een groot aantal deelnemers mee en de school uit Zelhem wist de eerste plek te behalen.

De bouwgroep voor de kermiswagen van de Loo School deed dit jaar mee met het thema ‘Disneyland Zelhem’. Deze bouwgroep bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste ouders en kinderen die op de Loo school zitten. Echter doen er zelfs nog ouders mee waarvan de kinderen al jaren niet meer op de Loo School zitten. Zij hebben nog altijd een hechte band met school en/of de kinderen, waardoor er nog steeds met veel enthousiasme wordt meegeholpen ieder jaar.

De bouwgroep komt altijd in mei van het jaar bij elkaar om een thema te bedenken. Dit is één van de lastigste taken van de wagenbouw, omdat het thema relevant, actueel, en leuk voor kinderen moet zijn. Half augustus wordt er begonnen met de daadwerkelijke bouw van de wagen. Door middel van sponsoring van bedrijven en personen wordt het ieder jaar weer mogelijk er iets prachtigs van te maken.

De bouwers Jurgen en Erik waren onlangs in de studio en vinden het ieder jaar weer fantastisch om een wagen te bouwen. Luister hieronder het interview terug.

© Foto: Mieke van den Brink