Marieke Ruessink presenteert op 19 november, op de Dag van de Achterhoekse Popmuziek, haar debuut EP met videoclip in een koeienstal bij haar ouderlijk huis in Toldijk. Hier laat ze haar verleden en heden samen komen.

‘New York Minute’ is de titel en tevens kernachtige samenvatting van het mini-album van Marieke Ruessink. Een ‘New York Minute’ is een fractie van een seconde, het symboliseert het thema tijd en de tegenstellingen die Marieke drijven. Zoals de aantrekkingskracht van de stad en tegelijkertijd de verbondenheid met het platteland. Marieke bezingt op persoonlijke wijze thema’s als tijd, knopen doorhakken en richtingen inslaan.

Voor ‘New York Minute’ is een videoclip gemaakt: draaiende ventilatoren, close-ups van onder andere actrice Margreet Blanken en een cameraploeg in de koeienstal bij Ruessinks ouderlijk huis deed stof opwaaien, letterlijk. Daar in diezelfde koeienstal moet het ook worden gepresenteerd, vonden makers Marcel Buunk en Aart van der Maas. Luisteren naar intieme muziek in het hooi, kijken naar de première van de clip, daar in diezelfde koeienstal, zodat je het hoort, ziet, ruikt en voelt. Onmiskenbaar. Ook filmmaker en songwriter Hanneke de Jong zal haar eigen songs ter plekke ten gehore brengen.

© Foto: Marieke Ruessink