Links 'uitblinker'Jeannette Teunissen en rechts 'docent van het jaar' Veronica Kottelaar. © Foto: Metzo College Doetinchem

Het landelijke ‘Platform VMBO Zorg & Welzijn’ vertegenwoordigt ongeveer tweehonderd vmbo-scholen die het profielvak Zorg & Welzijn (Z&W) en/of keuzevakken Zorg & Welzijn aanbieden. Alle activiteiten van dit platform vinden plaats vanuit één perspectief; het bevorderen van goed onderwijs op vmbo-scholen waar het de beroepsgerichte programma’s in de sector Z&W betreft.

Jaarlijks wordt bijvoorbeeld de Zorg & Welzijn docent van het jaar gekozen, maar dit jaar is daar nog een nieuwe titel aan toegevoegd en wordt ook de ‘Zorg & Welzijn uitblinker van het jaar’ gekozen. Dat was voor Herma Smit, vakgroepcoördinator Z&W van het Metzo College in Doetinchem, aanleiding om onderwijsassistent Jeannette Teunissen voor te dragen voor deze eretitel. Na de voorselectie werd duidelijk dat Jeannette één van de drie genomineerden voor de titel was.

Donderdag zijn tijdens de jaarlijkse bijeenkomt van het platform in Amersfoort de winnaars bekend gemaakt van de titels en is Jeannette uitgeroepen tot ‘Zorg & Welzijn uitblinker van het jaar’. Voor de jury was het feit dat Jeannette niet alleen voor het profiel Z&W bijzonder actief is, maar met net zoveel enthousiasme ook oog heeft voor de leerlingen van de andere profielen binnen de school, doorslaggevend. Jeannette mocht als ‘eerste uitblinkende Z&W onderwijsassistent ooit’ een prachtig beeldje in ontvangst nemen.

De kersverse Uitblinkster is vrijdag op school met de nodige aandacht ontvangen. “De hele school hangt vol met posters, ik heb best veel bloemen en felicitaties gekregen en een aantal kleine cadeautjes van leerlingen. Dat is toch wel heel leuk om mee te maken, maar ik ga dadelijk gewoon weer aan het werk om de afvalbakken te legen”, aldus uitblinkster Jeannette Teunissen.