Op 29 oktober organiseert MTB-route Zelhem in samenwerking met Kanjers voor Kanjers een mountainbike clinic voor de jeugd bij de MTB kinderroute in Zelhem. De MTB kinderroute maakt onderdeel uit van MTB-route Zelhem & Vossebos. Deze routes zijn 9 april van dit jaar officieel geopend en zijn aangelegd op initiatief van Stichting Achterhoek Toerisme in samenwerking met de plaatselijke Toerclub Zelhem, Toerclub Keiaosers en vele vrijwilligers.

Om het mountainbiken onder de jeugd én daarmee het sporten voor kinderen te stimuleren, wordt zaterdag 29 oktober een mountainbike clinic voor deze doelgroep georganiseerd bij de MTB kinderroute in Wolfersveen. De clinic is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar, waarbij Kanjers voor Kanjers gratis mountainbikes met helmen ter beschikking stelt, maar het aantal is helaas wel beperkt. Er mag ook een eigen mountainbike met helm meegenomen worden. Het dragen van een helm is verplicht.

De clinic wordt georganiseerd van 14 tot 16 uur op camping Bosland aan de Meeneweg 29 te Zelhem. Deelname is gratis en voor een versnapering wordt gezorgd. Kijk voor aanmelden of nadere informatie op de website www.kanjersvoorkanjers.nl. Na de clinic kunnen de kinderen onder begeleiding rondjes maken over de kinderroute en over een gedeelte van de MTB-route Zelhem.

© Foto: Kanjers voor Kanjers