Harmonie St. Radboud uit Silvolde viert het hele jaar al feest. De 100-jarige vereniging laat dit jaar flink van zich horen, zo ook afgelopen zaterdag 22 oktober: de avond van het Maestro Concert. In een volledig uitverkochte Eko-theaterzaal van ‘Ons Pakhuus’ kon het publiek genieten van een wedstrijd in het dirigeren. Uiteindelijk werd Petra Böhmer de winnaar. Zij kreeg uit handen van voorzitter Tonnie Geerts de gouden baton uitgereikt en mag zichzelf ‘Maestro van Silvolde’ noemen.

Het concept is uiteraard afgekeken van het gelijknamige tv-programma, maar dan vertaald naar Silvolde. Vijf bekende Silvoldenaren streden om de winst: Liselle Willemsen, Susanne van der Kemp, Petra Böhmer, Jos Holthausen en Bert Navis kregen de opdracht om het harmonieorkest aan te sturen. De vakkundige jury, bestaande uit Henk Lubberdink (directeur muziek bij Amphion Cultuurbedrijf), Miranda Loff (coördinator Hafa/Klassiek Amphion Muziekschool) en Robert Wijnands (vaste dirigent van harmonie St. Radboud), kregen de taak om uiteindelijk een winnaar aan te wijzen. Geen eenvoudige klus bleek achteraf, want de jury had vrij lang tijd nodig om een winnaar aan te wijzen.

De avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door presentator Remy Laurensse, hij nam het publiek mee in de strijd, maar nam ook de tijd om na ieder muziekstuk even na te praten met de kandidaat en met de jury. Petra Böhmer won, zoals gezegd, de gouden baton. Voor haar was het dubbel feest aangezien ze ook jarig was. Zo werd haar verjaardag er eentje die ze niet snel zou gaan vergeten. Na afloop werd ze door iedereen uitgebreid gefeliciteerd.

© Foto: Henk van Raaij