De achtste editie van de Slag om Grolle is een groot succes geworden. Niet eerder werd het driedaagse evenement door zoveel mensen bezocht. 40.000 bezoekers kwamen een of meerde dagen naar de Achterhoekse vestingstad Groenlo. Aan de veldslag, die de belegering van het stadje in 1627 laat herbeleven, deden ruim 1100 binnenlandse en buitenlandse re-enactors mee. De binnenstad van Groenlo was aangekleed door handelaren, ambachten en muzikanten samen met 60 lokale groepen.

Op het slagveld werd door kanonniers, musketiers en piekeniers weer een fanatieke strijd geleverd.
De bezoekers die zich daarna in het straatleven anno 1627 dompelden, konden zowel vrijdag als zaterdag genieten van een fakkeltocht, waar naast re-enactors ook veel lokale groepen in meeliepen.
Uniek dit jaar was op zondag de één minuut stilte in de gehele binnenstad om alle oorlogsslachtoffers door de eeuwen heen te herdenken. De 1 minuut stilte werd aangekondigd door het luiden van de kerkklokken en daarna vervolgd door het blazen de taptoe.

Slag om Grolle wil iedereen bedanken voor de komst. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en kan alweer langzaam beginnen met de voorbereidingen voor een volgende editie in 2024.

© Foto: Gerrie Evers