© Foto: Erfgoedcentrum Zutphen

Altijd al eens willen weten wat een archeoloog doet? Dit is je kans: kom tijdens de Nationale Archeologiedagen op 15 juni naar Zutphen! Tussen 11:00 en 16:00 uur ben je van harte welkom bij het Stedelijk Museum Zutphen. De ArcheoHotspot staat uitnodigend voor de entree en daar heb je al direct de kans om een archeoloog tegen het lijf te lopen.

Binnen hebben het Stedelijk Museum en het Team Archeologie, beide partner in het Erfgoedcentrum Zutphen, een gevarieerd archeologisch programma voor het hele gezin georganiseerd. Ontdek en doe van alles en ‘Kruip in de huid van de archeoloog’ met de gelijknamige speurtocht. De archeologen laten je graag zien wat er met een vondst gebeurt nadat die is opgegraven.

Thomas den Braven (11) deed zo’n bijzondere vondst. En die verdient een plek in het Stedelijk Museum Zutphen. Hij onthult deze dag een vitrine voor jeugdschatten van kinderen tot 18 jaar in het museum met daarin zijn eigen vondst. Een team van vrijwilligers en archeologen zit deze dag klaar om alles te vertellen over de verwerking van wat er wordt gevonden.