© Foto: Jan Ottink Band

De Jan Ottink Band heeft weer een nieuw album uitgebracht. Taal is de bindende factor, dit geldt voor alle talen. In het oosten van het land is het Nedersaksisch nog altijd springlevend, ondanks vele voorspellingen dat het einde nabij is. Nog altijd spreken 1,6 ,miljoen Nederlanders Nedersaksisch, al is het vaak als tweede taal. De muziek van de Achterhoekse singer/songwriter Jan Ottink staat al jaren in de belangstelling van velen.

Het titelnummer van het album ‘In dit land’ (Silvox Records, sil 994), dat binnen enkele weken verschijnt, gaat bijvoorbeeld over jonge asielzoekers die hun eerste herfst in Nederland beleven en tot hun schrik ontdekken dat alle bomen ‘dood gaan’. Het album, met 10 nummers, wordt voorafgegaan door de single ‘Sterrenbeuke’ (Sterrenboeken). Hieronder stuur ik de links naar dit nummer op Spotify en YouTube. Op YouTube is de track voorzien van een videoclip. Deze is deels opgenomen tijdens een expositie van Jan M. Verburg in de Bergkerk in Deventer. Verburg is onder meer bekend van de enorme poortschilderingen van het Lowlands Festival.

Het nieuwe album kwam mede tot stand via voorfinanciering door fans en met een bijdrage van het Erfgoed Centrum Achterhoek-Liemers (ECAL).