© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap laat Danzell Gravenberch transfervrij naar Cyprus vertrekken. De 28-jarige aanvaller verlaat de Doetinchemse club na bijna vijftig wedstrijden en tekent bij FC Karmiotissa, dat uitkomt op het hoogste niveau.

“Laten we voorop stellen dat een vertrek van Danzell voor ons tijdens deze winter niet had gehoeven. Al helpt het ons natuurlijk wel financieel”, aldus technisch manager Peter Bijvelds. “De periode van Danzell bij De Graafschap is niet geworden wat we er van gehoopt hadden qua voetbal. Daarbij komt dat onze ‘eigen’ Devin Haen zich meer dan behoorlijk ontwikkelt en sterker op de deur klopt.” De aanvaller zelf zinspeelde al langer op een vertrek wegens een gebrek aan speelminuten.

Gravenberch kwam in de zomer van 2021 naar de Achterhoek toe. Waar hij in het verleden regelmatig als verdediger speelde, werd hij in Doetinchem gezien als aanvaller. Hij kwam in totaal tot 47 wedstrijden voor De Graafschap, waarin hij tien keer scoorde. Hij speelde voor zijn tijd op De Vijverberg onder meer voor Ajax, NEC, FC Dordrecht, Reading, TOP Oss en Sparta.

Voor De Graafschap is Gravenberch de derde speler die deze transferperiode vertrekt. Eerder vonden Hicham Acheffay (PEC Zwolle) en Jesse Schuurman (Roda JC) nieuwe clubs. Inkomend kwam alleen aanvaller Mike Veenstra over van de amateurs van HHC Hardenberg, hij sluit aan bij het beloftenteam.

© Foto: RTV Ideaal