De Graafschap ontvangt vrijdagavond het Telstar van voormalig trainer Mike Snoei. De Doetinchemmers dreigen met een dertiende plek het zicht op de play off-plekken kwijt te raken, maar de Superboeren wanhopen nog niet.

“Als je nu gewoon wint, en ook in de beker een goed resultaat haalt geeft dat wel een goed gevoel”, aldus aanvaller Camiel Neghli. “Het is ook wel lekker alles kort op elkaar, zodat je snel kan doorpakken.” Na de thuiswedstrijd van vrijdagavond wacht dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen De Treffers, waarna drie dagen later de uitwedstrijd tegen concurrent NAC wacht, beaamt ook de buitenspeler: “Het is ook gewoon een belangrijke periode nu om bij te blijven.”

Camiel Neghli treft met Snoei de trainer die hem liet debuteren, maar een bijzondere ontmoeting vindt de vleugelaanvaller het niet. “Hij heeft mij er hier toen bijgehaald, dat wel, maar voor de rest weinig contact gehad met hem”, laat de aanvaller weten. “Voor mij maakt het niet veel uit, het is niet anders dan andere wedstrijden.”

Volgens trainer Adrie Poldervaart wacht zijn ploeg een waardig tegenstander in Telstar. “Een lastig te bespelen systeem met veel dynamiek op het middenveld”, schets Poldervaart. “Uit wonnen we met 0-1 maar het was nou niet dat we ze alle kanten opgespeeld hebben, dus ik denk een gevaarlijke tegenstander en voorlopig staan ze twee punten boven ons.”

Supporters namen het Poldervaart niet in dank af dat hij genoegen nam met een gelijkspel Jong FC Utrecht, getuige een stortvloed aan kritiek op sociale media. Het raakte de oefenmeester die benadrukt dat hij zijn uitspraak niet zo bedoelde: “Als ik moet kiezen tussen drie en nul, dan kan ik met een punt leven als je het hele wedstrijdbeeld ziet, maar dat doet niks af van het feit dat ik niet tevreden ben over ons spelbeeld en hoe wij daar gespeeld hebben.”

In de transferperiode nam Poldervaart afscheid van Hicham Acheffay, Jesse Schuurman, Danzell Gravenberch en Roland Baas. De trainer snapt de keuze van de club uit financieel oogpunt. “Alleen ik heb ook gezegd het zijn wel de spelers tussen de tien en twintig, dus die spelers hebben we op het ogenblik niet meer”, aldus de trainer. “Dan schuift alles een beetje op en gaan we kijken hoe dat zich opnieuw gaat settelen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8