Het eerste paaltje voor de opbouw van het Startschotgala is dinsdagochtend de grond ingegaan in het buitengebied van Lievelde. Na een lange coronaperiode zonder evenementen van De Feestfabriek trappelt het personeel om weer een festival te beleven.

“Twee jaar lang hebben we hierop moeten wachten, twee jaar lang hebben we niks kunnen doen”, aldus Jeroen Brummelman, die de opbouw coördineert namens de Feestfabriek. “Dan is het wel heel fijn dat je nu eindelijk weer de wei in kan en kan doen waar we goed in zijn.” De komende dagen gaan op het festivalterrein bijna driehonderd paaltjes de grond in, flink minder dan de twee- tot drieduizend paaltjes die nodig zijn voor de Zwarte Cross, maar nog steeds flink wat werk. Dinsdag werden ook de rijplaten op het terrein gelegd zodat donderdagochtend de tentenbouwer de wei in kan. “We hebben bewust de opbouw een dagje naar voren getrokken, ook om qua planning uit te kunnen komen”, aldus de coördinator.

Voor de opbouw van het Startschotgala zijn voldoende handen beschikbaar. Wel ziet De Feestfabriek dat de coronacrisis heeft gezorgd dat personeel verder is gaan kijken. “Je merkt wel dat door de coronamaatregelen onze branche letterlijk op zijn gat heeft gelegen”, concludeert Brummelman als hij terugkijkt op de afgelopen twee jaar. “Daardoor is toch een hoop technisch personeel andere dingen gaan doen, logischerwijs ook. We hebben daar nu wel wat uitdagingen bij om die mensen terug te kunnen krijgen.”

‘Mensen zijn voorzichtiger’
Waar festivals van de Feestfabriek normaal standaard uitverkocht zijn, zijn er met name voor de vrijdag en zondag nog kaarten over voor het Startschotgala dat op vrijdag 1 april van start gaat. “Mensen zijn misschien wat voorzichtiger met het bestellen van kaarten”, schat Brummelman in. “Maar alle berichten zien er goed uit. De versoepelingen zijn er gewoon en het kan weer, het mag weer!”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8