Het is koud buiten, ergens klinkt een hamer.. een boor.. “zet hier maar neer” wordt er geroepen. Er wordt hard gewerkt door een aantal vrijwilligers. Na 3 jaar afwezigheid vanwege Corona gaan zaterdag 10 december om 16:00 uur de poorten het Openluchttheater van Lochem dan eindelijk weer open voor het Winterwonderland.

Sander van Voorst van de activiteitencommisie loopt door het nu nog wat “kale” Openluchttheater waar door een 10-tal vrijwilligers hard wordt gewerkt aan de vele attracties, eet- en drinkgelegenheid en het lichtspektakel. “Hier wordt al ruim 4 weken gewerkt, aan de decors van ongeveer 25 attracties, met in totaal zo’n 130 vrijwilligers. Op de avond zelf zijn er tussen de 50 en 60 acteurs actief” geeft Sander aan. Allemaal begonnen in 2005, vanuit de wens van het bestuur van het Openluchttheater, iets te organiseren in een periode dat er weinig tot geen activiteiten zijn in het theater. Het Winterwonderland idee was geboren. Een eerste héél klein en bescheiden Winterwonderland kreeg toch een bovenverwachting groot aantal bezoekers te verwerken.

Inmiddels is Winterwonderland in Lochem uitgegroeid tot een drukbezocht evenement in Lochem. “We proberen een sprookjesachtige sfeer te creëren waar kinderen hun ogen uitkijken en volwassenen weer even kind kunnen zijn. Acteurs spelen korte sprookjes, er is muziek en je kunt onder het genot van een drankje of hapje even gezellig bijpraten. Sander vertelt dat de organisatie dit jaar heeft gekozen voor aangepaste looproutes en ruime onderlinge afstand om zo de kans op Corona besmettingen te minimaliseren. Naast een podium waarop muziek wordt gespeeld zijn er dit jaar weer mooie en verrassende attracties. Je kunt Klein Duimpje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje en zelfs een Piratenschip tegenkomen op je wandeling. Her en der wordt er een Kerstboom neergezet.

Wil je je laten betoveren? Het magische, sprookjesachtige Winterwonderland is voor iedereen, jong en oud, zaterdag 10 December geopend vanaf 16.00 uur tot 21.00 uur. Parkeren is gratis en tickets kosten 4 euro per persoon.

© Foto: Koos Zijp

Meer foto’s in ons fotoboek