Op 17 december 2022 is de feestelijke opening van de nieuwe rondweg De Hoven (N345). Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Samen met Buurtvereniging De Hoven heeft provincie Gelderland een feestelijk programma opgezet op 17 december tussen 11.00 een 15.00 uur. Vanaf 22 december 17.00 gaat de nieuwe rondweg open voor verkeer. In de tussenliggende periode voert de aannemer de laatste afrondende werkzaamheden uit.

Het eerste onderdeel vormt de officiële openingshandeling door gedeputeerde Helga Witje, wethouders Pouwel Inberg (gemeente Brummen) en wethouder Sjoerd Wannet (gemeente Zutphen). Na deze feestelijke openingshandeling kan iedereen te voet, per fiets, step, skeelers, skateboard of rollator de rondweg op. Onder muzikale begeleiding van dweilorkest ’t Spult uit Zutphen is er vervolgens een optocht naar de rotonde Kanonsdijk (circa 850 meter). Daar is taart en koffie voor iedereen en zijn verschillende activiteiten te doen. Zoals skeeleren, skaten, hardlopen, stoepkrijten, in de shovel van de aannemer, op de foto met de kerstman en een kerstbal versieren. Verder zijn er kraampjes waarin verschillende verenigingen zich presenteren. Ook wordt er uitleg gegeven over de aanleg van de weg, tunnel en rotondes. Uiteraard is er gelegenheid om zelf over de hele rondweg te fietsen of te wandelen.

Degenen, die bij de officiële openingshandeling willen zijn, worden om 10.30 uur verwacht bij de ontvangstlocatie op de kruising Baankstraat/ Tondens Enkpad. Vanaf daar vertrekt de stoet naar de openingsplek op de rondweg. Voor kinderen met versierde fietsen is een plek voorin de stoet gereserveerd. 

© Foto: Provincie Gelderland