Over ruim twee weken vindt The Passion plaats in het centrum van Doetinchem, maar de opnames voor het evenement lopen al sinds februari. Kasteel Slangenburg is een van de locaties waar de afgelopen periode scènes zijn gedraaid.

Omdat het paasverhaal zich op verschillende plekken afspeelt, worden sommige scenes vooraf opgenomen. De afstand tot het centrum is te groot om de scenes live te kunnen spelen. Zo is in het bos bij kasteel Slangenburg een fragment opgenomen waarin Jezus, gespeeld door Soy Kroon, bidt tot zijn vader. KRO-NCRV en producent Mediawater hebben er voor gekozen om de omgeving van Doetinchem nadrukkelijk te betrekken bij The Passion. “De Achterhoek heeft natuurlijk een mooie plattelandsomgeving”, vertelt producent Jacco Doornbos. “Daarom willen we niet alleen de binnenstad van Doetinchem laten zien, maar ook ‘groot Doetinchem’ pakken we mee, en daar hoort natuurlijk een kasteel als Slangenburg helemaal bij.” Volgens de producent is het nog niet eerder voorgekomen dat een kasteel een prominente plek krijgt in The Passion.

Naast de scènes die werden opgenomen bij kasteel Slangenburg, zijn er al meer locaties bekend die tijdens de komende editie van The Passion te zien zijn. “We zijn natuurlijk in de binnenstad waar we in één van de cafés zullen draaien”, aldus Doornbos. “Daarnaast komt er een prachtige scene vanaf De Bleek.” De twaalfde editie van The Passion heeft als thema ‘Alles komt goed?!’, waarbij wordt ingehaakt op herkenbare maatschappelijke onderwerpen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8