De Rondkomers is met haar eigen lesprogramma ‘Grip op Geld’ al aanwezig op veel scholen in Doetinchem. Als aanvulling hierop heeft zij de Schuldenescape op het Graafschap College gelanceerd. Een spel vol belangrijke lessen in het voorkomen van schulden bij jongeren dat aansluit bij hun belevingswereld.

De Schuldenescape is een escapekoffer vol uitdagingen en enorme tijdsdruk. Het geeft een realistisch inkijkje in het leven van een jongere met schulden en maakt hierdoor jongeren op een aansprekende manier bewust van geldzaken. Want ook onder deze doelgroep is dit onderwerp nog een taboe. De Schuldenescape is dus een reality check. De grootste kracht zit hem in het besef welke impact geldproblemen kunnen hebben op de kwaliteit van je leven en je toekomst.

Door de escaperoomervaring voelen jongeren sneller de ruimte om hun eigen zorgen te delen en beseffen ze dat het belangrijk is om hulp te vragen. Na afloop van het spel wordt er, aan de hand van praatkaarten, op een interactieve manier met jongeren in gesprek gegaan over geldzaken. Zowel de studenten, hun docenten als de professionals van De Rondkomers zijn erg enthousiast over de aanpak.

De Schuldenescape is bedoeld voor jongeren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het mbo. Het spel wordt begeleid door professionals van De Rondkomers met ervaringsdeskundigen van De Stadskamer.

Foto: De Rondkomers