© Foto: REGIO8

Acda en De Munnik, The Partysquad en publieksfavoriet Orgel Joke komen deze zomer naar de Zwarte Cross. Festivalorganisator De Feestfabriek heeft donderdag een lijst met nieuwe namen bekendgemaakt die komen optreden.

“We knappen er alweer de vijfde lading nieuwe namen in op deze rustige donderdagmiddag”, zo kondigt de Feestfabriek de lijst met artiesten aan. Naast Acda en De Munnik en The Partysquad, staan ook andere Nederlandse artiesten als Kris Kross Amsterdam, BZB en cabaretière Brigitte Kaandorp op het podium tijdens de Zwarte Cross. Onder de lijst nieuwe namen zit ook striptekenaar Toon van Driel, bekend van FC Knudde.

De terugkeer van Orgel Joke, de artiestennaam van Joke Meijer, is ook opvallend. Tijdens de editie van 2022 speelde ze het festival plat met haar bijzondere optreden. Ze wordt door de festivalorganisator omschreven als ‘de meest geliefde oma van Nederland, na Tante Rikie’.

Het is de vijfde reeks artiesten die bekend worden gemaakt voor de komende editie van de Zwarte Cross. Eerder werden onder meer de komst van Armin van Buuren, IlseDeLange, Boh Foi Toch, Status Quo, Joost, The Darkness en Suzan & Freek bekendgemaakt. Het festival wordt gehouden van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8