De verdwenen grensborden zijn terecht. De blauwe borden met gele sterren langs de grens zijn onlangs vervangen door houten borden met daarop de mysterieuze tekst ‘waar is de grens?’. Het blijkt te gaan om een stunt van de Friese oudejaarsvereniging Vesuvius uit Elsloo, zo schrijft Omroep Gelderland. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat ontdekten de mysterieuze borden bij de grensovergang bij Babberich in de gemeente Zevenaar. Ook op andere plekken langs de grens doken deze borden op en waren de blauwe borden met sterren verdwenen.

“Er zijn al te veel grenzen overschreden in het huidige beleid van de overheid”, schrijft de oudejaarsvereniging op haar Facebookpagina. “Dan hebben we het natuurlijk over de Natura-2000 gebieden, de huizencrisis, de energiekosten, het verstrekken van vergunningen en natuurlijk de wolf.” Bij de tekst staan foto’s waarop jongeren in hun rode clubtruien poseren voor de 13 verzamelde blauwe grensborden.
Leegloop in het dorp

De club zegt zich zorgen te maken over de leefbaarheid in hun dorp en vrezen leegloop van Elsloo. “Dit is ook de reden waarom wij deze stunt hebben opgehaald en hier aandacht voor vragen. Niet alleen voor Elsloo maar voor heel Nederland”, aldus Vesuvius op Facebook.

© Foto: Oudejaarsvereniging Vesuvius / Facebook