De parkeervakken op de grote Markt in Lochem zijn klaar. De gemeente Lochem ziet dat veel mensen hun auto’s nog buiten de vakken parkeren. Dit mag niet en om dit te voorkomen gaat de gemeente daarom extra handhaven. Een groot geel bord aan het begin van de parkeerplaats wijst bezoekers op de gewijzigde parkeersituatie.

Het aantal parkeerplaatsen is minder geworden na de reconstructie van het centrum van Lochem rondom de kerk. Er zijn nu 16 parkeerplaatsen waarvan er 4 gereserveerd zijn voor parkeerders met een invalidenparkeerkaart. ”Dat zal even wennen zijn. Deze parkeervakken vindt u aan de rechterzijde als u vanaf de Poststeeg met de auto binnen komt rijden” aldus de gemeente.

De gemeente Lochem gaat dus meer handhaven en waar nodig worden boetes uitgeschreven. ”Voorkom een boete en parkeer alleen in de vakken met gebruik van de blauwe parkeerschijf. Zeer binnenkort nemen we een verkeersbesluit dat aangeeft dat je in deze specifieke blauwe zone op de Markt voor maximaal 1 uur mag parkeren” laat de gemeente Lochem weten. Dit moet voldoende zijn voor een bezoek aan de huisarts en/of apotheek. Een parkeerplaats voor langer parkeren is te vinden langs de Julianaweg of bij een supermarkt aan de rand van het centrum.

© Foto: gemeente Lochem