Philadelphia Werk & Begeleiding Oost Nederland verhuist de werk- en dagbestedingslocatie Puur Natuur naar het centrum van Hengelo. Het zorgbedrijf maakt gebruik van een eenmalige subsidie van de gemeente Bronckhorst om te verplaatsen naar de Kerkstraat in het hart van het dorp.

Wij groeien met Puur Natuur uit ons jasje op de Ruurloseweg, we hadden daar inmiddels ook al een tweede pand”, aldus Jeroen Fiechter, regiomanager bij Philadelphia. De werknemers en de cliënten van de dagbesteding zijn blij dat ze nu weer gezamenlijk onder één dak komen te zitten. Dat dit in het centrum van Hengelo gebeurt is volgens Fiechter nog mooier: “We willen een onderdeel van de samenleving zijn. We willen daar zijn waar de bedrijven zitten en waar de mensen wonen en winkelen. Zo kunnen we elkaar ontmoeten. En veel cliënten kunnen nu ook op de fiets of lopend naar het werk komen.” Philadelphia neemt de benedenverdieping van het pand in gebruik, op de bovenverdieping komen woningen. De vergunningaanvraag voor de verbouwing zit in de afrondende fase.

Bronckhorst biedt ondernemers van winkels en horecazaken in Hengelo een eenmalige subsidie om naar het dorpshart te trekken om zo een levendig centrum in het dorp te creëren. De gemeente trekt hier bij Philadelphia 15.000 euro voor uit. “Toen we hadden besloten om te verhuizen hebben wij gebruik gemaakt van de verhuisregeling van de gemeente, zo kunnen we een deel van de kosten dekken”, zegt Fiechter, volgens hem kan de beslissing van Philadelphia in het dorp op veel steun rekenen. “We hebben veel positieve geluiden gehoord vanuit het dorp, dat heeft ook de pandeigenaar gekregen.”

Philadelphia heeft in Hengelo nog twee andere locaties, aan de Hummeloseweg een woonlocatie en aan de Spalstraat een brood en banketbakkerij. Deze beide locaties blijven gewoon op de huidige locatie zitten. De deuren van de nieuwe locatie van Puur Natuur openen op z’n vroegst aan het einde van dit jaar.

Eerder maakte Paulien Zweers als eerste ondernemer met haar kledingwinkel LEF gebruik van de subsidie van de gemeente. Ze trok van de Spalstraat naar de Bleekstraat. “Het is meer een A-locatie”, liet Zweers destijds weten. “Je zit tussen de horeca in, je hebt parkeerplekken voor de deur en er loopt geen eenrichtingsweg meer. Klanten kunnen van alle kanten de winkel in, ik heb een grotere etalage en het is lekker overzichtelijk hier.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8