Maandagmorgen heeft de politie Berkelland in samenwerking met de boa’s van de Gemeente Berkelland kluiscontroles uitgevoerd bij verschillende scholen in Berkelland.

Bij het Staring College en het Zone.college in Borculo en de Maxx school in Neede zijn de integrale kluiscontroles uitgevoerd. De controles heeft de politie uitgevoerd met als doel de veiligheid op scholen te bevorderen. Er zijn Ruim 1400 kluisjes zijn gecontroleerd. Daarbij heeft de politie geen strafbare zaken geconstateerd. “Met deze controle willen we samen met de gemeente en scholen een signaal afgeven aan de scholieren dat je geen verboden goederen bij je hoort te hebben”., aldus de politie Berkelland die aangeeft zeer tevreden te zijn met de uitslag van de controle.

Op sociale media wordt er gespeculeerd over de controle en wat de regels zijn rondom privacy. ‘Mag dat allemaal zomaar?’, reageert een volger van politie Berkelland op facebook. “Dit gaat vaak in samenwerking met de scholen en daar is verder geen toestemming voor nodig”, aldus de politie Berkelland. Volgens het Trimbos-instituut is het doorzoeken van kluisjes toegestaan. ‘Het kluisje is tijdelijk ter beschikking gesteld aan de leerling, maar blijft eigendom van de school. Wel zijn er twee voorwaarden; het regelement van de school benoemt de vormen van kluis controle en de leerling moet toestemming geven voor het doorzoeken van in het kluisje aanwezige persoonlijke eigendommen.’

© Foto: Politie Berkelland