Stichting RondomAutisme organiseert al jaren (RAS) activiteiten in Doetinchem met als doel om mensen met (een vermoeden van) autisme bij elkaar te brengen. Contact maken, samen lachen en bijpraten tijdens een activiteit of ervaringsgroep.

RondomAutisme weet met het organiseren van activiteiten, informatiebijeenkomsten en ervaringsgroepen mensen bij elkaar te brengen. Op gesprek komen en leren van elkaars ervaringen of juist gewoon even uit de sleur van thuis en/of het werk… tijdens het wandelen, een pubquiz, koken of een spel spelen gaat het vaak vanzelf. Gewoon zijn wie je bent en op je eigen manier meedoen, dat is alles wat er nodig is. RondomAutisme zorgt ervoor dat je mee kan doen!

Veel activiteiten worden inmiddels weer goed bezocht. Nieuw op de agenda is ‘Ras aan de Kook’, waar samen gekookt wordt of je kunt aanschuiven om mee te eten. Sinds oktober is de inloopochtend in ’t Brewinc weer geopend. Iedere laatste woensdag van de maand kun je aanschuiven links achterin de bibliotheek, voor bijvoorbeeld meer informatie over RondomAutisme.

Onder de noemer RAS-activiteiten is er in november weer een flink aantal activiteiten waaraan deelgenomen kan worden. Vanaf januari starten er nieuwe ervaringsgroepen. ”We organiseren voor mensen met (een vermoeden van) autisme bijeenkomsten waar er gelegenheid is om gevoelens en ervaringen uit te wisselen. Het voordeel van een groep is dat je steun ontvangt en van elkaar kunt leren. De deelnemers bepalen zelf welke onderwerpen voor hen belangrijk zijn. Er is een ervaringsdeskundige bij” aldus coördinator Stef Woestenenk.

Foto: Stichting RondomAutisme