De Gemeente Lochem heeft onlangs parkeersensoren op drie Lochemse parkeerterreinen geplaatst. Deze in de grond geplaatste sensoren zijn te vinden op het Graafschapterrein ,de parkeerterreinen aan de Mauritsweg en bij het gemeentehuis.

De parkeersensoren geven samen een ‘realtime’ actueel beeld van de bezetting en parkeerdrukte in de binnenstad van Lochem. In de toekomst wordt de informatie doorgezet naar zogenoemde PRIS borden. PRIS staat voor parkeer route informatie systeem. Op deze borden komt te staan hoeveel parkeerplaatsen er nog vrij zijn. Dit is al bekend bij parkeergarages in grote steden. Ook wordt de informatie meegenomen in navigatieapparatuur. Zo weten automobilisten al voor aankomst of ze kunnen parkeren op het parkeerterrein waar ze willen parkeren. Dit voorkomt dat automobilisten rondrijden op een parkeerterrein dat al vol is.

De actuele parkeerinformatie gaat de gemeente Lochem vanaf begin 2023 ophalen. Deze informatie gebruikt de gemeente Lochem ook om te bekijken of er voldoende parkeerplaatsen zijn binnen de stad Lochem. Ook is de informatie dan actief in navigatieapparatuur. De PRIS borden plaatst de gemeente pas over enkele jaren als alle werkzaamheden in het centrumgebied klaar zijn. Bij de Grote Markt, Larenseweg en Tramstraat moeten de werkzaamheden ook klaar zijn. Het is de bedoeling dat de sensoren permanent blijven liggen. Wel is het een onderdeel van een proef. Als de proef geslaagd is, dan wil de gemeente de parkeersensoren ook aanleggen op andere grote parkeerterreinen in de stad Lochem.

© Foto: Gemeente Lochem