Op vrijdag 1 oktober was het feest bij locatie De Opmaat in Nieuw-Wehl. De samenwerking met De Onderwijsspecialisten werd gevierd door een officiële openingsdag. Een samenwerking tussen de scholen De Rabot (SO) en De Ziep (VSO), onderdeel van De Onderwijsspecialisten en De Opmaat onderdeel van Elver. Opgezet om zorg en onderwijs te bieden in een veilige omgeving aan kinderen tot 18 jaar.

Eerder in juli tekenden Elver en De Onderwijsspecialisten een samenwerkingscontract. Daarmee maakt De Opmaat officieel onderdeel uit van De Onderwijsspecialisten. Vrijdag konden alle aanwezigen kennis maken met De Opmaat, genaamd Onderwijs-Zorggroepen & Kinderdagcentrum De Opmaat in Nieuw-Wehl.

De middag startte om 13.00 uur met een dansworkshop van Dansstudio Vieberink voor alle kinderen. Om 14.30 uur openden Arnold Roelofs (waarnemend bestuurder van Elver) en Corine van Helvoirt (directeur onderwijs bij De Onderwijsspecialisten) de middag voor genodigden. Na het welkomstwoord was er geen tijd voor een lintje doorknippen maar werd de samenwerking officieel geopend door het kapot slaan van een piñata. Aansluitend kregen genodigden de gelegenheid om sfeer te proeven in de lokalen van De Opmaat.

Foto’s: Mieke van den Brink