GGD Noord- en Oost-Gelderland is volgende week twee keer in de gemeente Aalten voor voorlichting over het coronavirus en voor het zetten van coronavaccinaties. Op dinsdag 5 oktober zijn zij van 11.00 tot 19.30 uur bij Figulus Welzijn, Polstraat 9 in Aalten en op zaterdag 9 oktober van 9.00 tot 17.00 uur bij het Kerkelijk Centrum, Markt 4 in Dinxperlo. De locaties worden dan wederom ingericht als tijdelijke pop-up locaties met vrije inloop voor iedereen die vragen heeft of zich wil laten vaccineren zonder eerst een afspraak te maken. Dit is mogelijk voor zowel de 1e als 2e vaccinaties.

“In de gemeente Aalten waren op 1 september al ruim 24.000 inwoners gevaccineerd. Een heel mooi aantal. Zo’n 3000 inwoners zijn nog niet gevaccineerd. Het gaat vooral om jongeren en jongvolwassenen. Met de pop-up priklocaties willen we hen de gelegenheid bieden zich alsnog te laten vaccineren. Zonder afspraak en bij hen in de buurt” aldus burgemeester Anton Stapelkamp.

De pop-up locaties zijn een succes in de regio en ook in de gemeente Aalten. Mensen die nog twijfelden, of er nog niet aan toe waren gekomen om zich te laten vaccineren, hebben dit alsnog laten doen. Tijdens de vorige pop-up vaccinatietour in de gemeente heeft de GGD 355 mensen gevaccineerd en vorige week bij De Hofnar in Aalten nog eens 134 mensen.