© Foto: Jan Lenselink

Woensdag was de start van het project De Derde Helft bij sportvereniging ’t Overschotje in Lochem. Bij dit project, geïnitieerd door het Nationaal Ouderenfonds, is het de bedoeling dat een sportvereniging haar accommodatie ter beschikking stelt aan ouderen die gezelligheid en bewegen willen combineren.

Voor deze start was veel belangstelling van een aantal ouderen uit Lochem en van leden van de jeu de boules- en bowlsgroep. Na een kort welkomstwoord door de organisatie en een vertegenwoordiger van het Ouderenfonds kwamen de aanwezigen in beweging door het spelen van koersbal, jeu de boule, sjoelen en bowls.

Wethouder Wendy Goodin van de gemeente Lochem was als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur aanwezig en maakte enthousiast een rondje langs alle activiteiten. Bij dit project wordt ook samengewerkt met de Muzehof uit Zutphen en o.l.v. een docent werden er linoleumstempels gemaakt.

Ouderen zijn elke woensdagmiddag vanaf 13:30 uur welkom voor De Derde Helft in de kantine van ’t Overschotje op De Elzelaan 1 in Lochem. De eerste 8 weken kan men gratis deelnemen aan de activiteiten.