Dinsdag was de zitting bij de rechtbank in Zutphen waarbij een oud-ambtenaar van gemeente Doetinchem zich moet verantwoorden voor het verduisteren van bijna 2 miljoen euro. Het Openbaar Ministerie eiste 40 maanden met aftrek van voorarrest. De verdachte oud-ambtenaar bekende schuldig te zijn op alle aanklachten en gaf uitleg over zijn handelen. Het is uiteindelijk aan de strafrechter om een oordeel te vellen en een passende straf op te leggen. De uitspraak is op 13 september om 13.15 uur.

“We zijn blij dat de strafzaak, na ruim 2 jaar, voor de rechter komt. De gemeente heeft ook juridische stappen genomen om het geld terug te vorderen. We vinden het ook belangrijk dat deze persoon zich verantwoordt voor zijn daden en een passende straf krijgt voor de grote financiële schade die hij alle inwoners van Doetinchem heeft aangedaan” aldus burgemeester Boumans van de gemeente Doetinchem.

De civiele rechter heeft de oud-ambtenaar eerder veroordeeld tot terugbetaling van het hele fraudebedrag. Het is gelukt een deel van het fraudebedrag te incasseren.

Foto: RTV Ideaal (archief)