Op de kermis in Winterswijk is een jongen gewond geraakt, toen de klappertjes voor zijn speelgoedpistool uit het niets in zijn broekzak zouden zijn ontvlamd. Bij de poging het vuurtje te doven, liep hij volgens de politie tweedegraads brandwonden op.

De jongen had het klappertjespistool gewonnen op het Volksfeest in Winterswijk, dat hij afgelopen weekend met vriendjes bezocht. “De klappertjes waren op de een of andere manier uit zichzelf ontvlamd. Hij probeerde het vuur te doven met zijn handen en hij heeft de klappertjes uit zijn zak gehaald”, vertelt de vader van een van zijn vriendjes tegen Omroep Gelderland. De jongen ging met zijn vriendjes, allemaal rond de 13 jaar, naar de EHBO op het kermisterrein. “Uiteindelijk is hij nog naar het ziekenhuis gegaan. Hij heeft nu drie vingers in het verband. Ook is zijn bankpasje verbrand.”

De politie plaatste na het voorval een oproep op social media, met de vraag of ook meer mensen hier last van hebben gehad. Daar zijn volgens wijkagent Willem Saris, die de zaak onder zich heeft, nog geen reacties op binnengekomen.

Foto: Facebook / Politie Winterswijk