Edwin Susebeek, voormalig keeperstrainer van het eerste elftal, stopt na 26 jaar als keeperstrainer in de jeugdopleiding van De Graafschap. De oprichter van de Gelderse Keepersschool (GKS) was de afgelopen twee seizoenen actief in de jeugdopleiding van de Superboeren.

Sinds september 1996 was Susebeek in dienst in Doetinchem. Van 2008 tot en met 2020 was hij keeperstrainer bij het eerste elftal. Sinds 2016 kwam hij volledig in dienst bij De Graafschap, bij zowel de jeugd als de selectie. In 2020 werd Susebeek bij het eerste elftal opgevolgd door Robert-Jan Zoetmulder. Inmiddels is Zoetmulder ook vertrokken bij De Graafschap en wordt hij opgevolgd door voormalig pupil van Susebeek, Jordy Rondeel.

De Graafschap kijkt terug op een succesvolle samenwerking met de keeperstrainer. “Zo heeft de eerste selectie veel jaren uit enkel zelf opgeleide doelmannen bestaan”, laat de club weten. “Daarnaast maakten er veel keepers vanuit de jeugdopleiding een stap hogerop naar clubs als Ajax en PSV.”

Susebeek, verplaatste vorige jaar,met de GKS van de Veldhoek naar Borculo. Ondanks de nieuwe locatie blijft de ambitie in stand, het afleveren van keepers aan het prof- en amateurvoetbal. “Het enige dat veranderd is, is dat we een stuk verderop zijn gaan zitten”, liet de oprichter eerder weten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8