Op vrijdag 1 juli 2022 gaat de Ronde van Frankrijk opnieuw van start. Voor deelnemers aan het traditionele spel Tour de Mariënvelde, dat verbonden is aan de grote wielerkoers, begint daarmee de strijd om ‘het geel’. Maar ook de organisatoren moeten op jacht. De organisatie in Mariënvelde wist in de lange geschiedenis van het spel al vele coryfeeën uit de wielersport naar het kerkdorp te lokken. Zo konden winnaars hun prijs in ontvangst nemen uit handen van onder anderen Jan Janssen (winnaar Tour de France in 1968), Marianne Vos, Nikki Terpstra, Leontien van Moorsel, Servais Knaven, Thomas Dekker, Koen Bouwman en Sam Oomen.

Naast de digitale inschrijving kun je je ook opgeven via een papieren inschrijfformulier. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij één van de vestigingen van Schuurman Schoenen. Verder zijn de formulieren verkrijgbaar bij Sportpoint Navis in Aalten, Texaco Molendijk in Lichtenvoorde, Han ter Woerds Sport in Lichtenvoorde, Café de Tapperij in Ruurlo, Cafetaria de Smulhoek in Zelhem, Snackbar de Heer in Varsseveld, Goossens Fietsen in Groenlo, Paul Knippenborg Fietsen en Sourcy Center in Zieuwent.

De organisatoren van de Tour de Mariënvelde hopen wel op een attente houding van de deelnemers. “De Tour kent een afwijkend schema dit jaar. De start is niet op zaterdag maar al op vrijdag 1 juli 2022. Voor de deelnemers betekent dit, dat hun ploeg uiterlijk op zaterdagmiddag 2 juli 2022 om 14.00 uur aangemeld moet zijn” aldus de organisatie.

Foto: Tour de Marienvelde