Als er dertien ruiters in de barrage zitten, dan weet je dat je de overwinning van een 1.45m Grote Prijs niet cadeau krijgt. Dat was zaterdagavond ook wel te merken aan de ruiters op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Er werd volop risico genomen om de snelste tijd neer te zetten en daar slaagde Tani Joosten (23) het beste in.

Auke Feenstra uit het Friese Bontekoe mocht het langst van de leiding genieten met zijn handige, efficiënt galopperende en springende Jolineke (Zirocco Blue VDL). Dennis van den Brink liet zien dat het toch echt sneller kon, ondanks dat hij een pechfout op hindernis 1 kreeg met de zeer wendbare Aonia Domain (Mylord Carthago). En dat gaf moed voor wie nog kwamen.

Thuisruiter Melvin Greveling deed een poging met Noukie (Deauville de la Vie) en zou derde worden. Auke Feenstra werd tweede, want het was Tani Joosten met Galdal mé (Zambesi TN) die onder zijn tijd dook dankzij de zevenmijlspassen en geweldige wappers over de hindernissen. De dag ervoor won dit duo ook al het 1.40m tweefasen in Vragender.

© Foto: Wendy Scholten