Timo van de Sande met het nummer Gemaskerd is de winnaar van de Gelderse Kleiroze 2023. Op de tiende editie van Plat Gespöld wist jong talent Timo van de Sande beslag te leggen op de Gelderse Kleiroze. Zijn nummer Gemaskerd bleek ’t mooiste streektaalliedje van het jaar. Tijdens ’t muziekfestival maakten zowel jonge talenten als ervaren artiest Hans Keuper veel indruk.

In een volle theaterzaal van de Druk in Ulft kon het publiek genieten van prachtige optredens in de streektaal. Daarbij hadden de bezoekers ook een active rol bij de verkiezing van het Haevegste streektaallied van seizoen 2022-2023. Aan het begin van de middag traden de drie genomineerden op. In de pauze mocht het publiek hun stemformulier inleveren en dat zorgde voor veel telwerk van de jury.

Uiteindelijk bleek Timo van de Sande met zijn nummer de winnaar van de Gelderse Kleiroze. Tim had meer stemmen als Paul Mulder en Eric Heutinck en is daarmee de jongste winnaar in de geschiedenis van het Plat Gespöld festival. Vorig jaar was hij nog aanstormend talent van het festival.

© Foto: Plat Gespöld