De gemeente Bronckhorst is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en daarom sluit zij zich aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’. Dit is een wereldwijde campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen te stoppen. Maandag hees burgemeester Besselink daarom de oranje vlag bij het gemeentehuis. Ook wordt de actie onder de aandacht gebracht via de welkomstborden die bij de grote wegen op de gemeentegrens staan.

Een op de drie vrouwen maakt geweld mee in haar leven. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag startte de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’.

In de gemeenten Zutphen, Voorst, Brummen, Lochem en Bronckhorst is de Soroptimistclub Zutphen e.o. al jaren actief om aandacht te vragen voor het geweld tegen vrouwen. Dit jaar is ter ondersteuning van de campagne van Orange the World een driedimensionale hand gemaakt met 1.500 oranje vlinders, die symbool staan voor ‘vrijheid’. De vlinders zijn gehaakt, gebreid, genaaid en geknutseld door ruim 80 vrouwen uit de regio. De hand is te bewonderen in de centrale hal van het gemeentehuis van Bronckhorst van 29 november tot en met 1 december.

© Foto: gemeente Bronckhorst