De horeca schreeuwt om personeel en het is daarom belangrijk om jongeren enthousiast te maken voor deze mooie beroepsgroep. De vaardigheden die nodig zijn om een goede kok, gastheer of gastvrouw te zijn, zijn onderdeel van de opleiding Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) van het Metzo College. Vanaf 15 september gaat ‘Metzo kookt’ weer van start, het praktijkrestaurant van het Metzo College waar theorie en praktijk worden samengevoegd.

“Onze leerlingen leren het beste door bezig te zijn in de praktijk. Dat is de gedachte achter het Metzo Kookt restaurant”, legt docent Rene Klein uit. “Misschien is het zelfs nog wel sterker; onze gásten gaan de leerlingen leren leren, want dat is de beste leerschool die er is. Deze avonden zijn toch anders dan wanneer de leerlingen zelf hun gemaakte gerechten mogen opeten en elkaar feedback geven.”

Metzo Kookt bestaat al een aantal jaar en biedt leerlingen de mogelijkheid om in de praktijk te ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om een goed lopend restaurant te zijn en gasten tevreden te stellen. De leerlingen zijn voor alles verantwoordelijk.

Foto: Metzo Kookt