Op een rotonde bij Wehl is een protestbord geplaatst tegen de afsluiting van de Dorpsstraat in Laag-Keppel. De gemeente Doetinchem ziet het als een ludiek protest en is niet van plan om het bord weg te halen.

‘Wehl afgesloten voor mensen uit Laag-Keppel’, staat op het bord te lezen. Deze is geplaatst op de rotonde tussen de Broekhuizerstraat en de Keppelseweg. Het lijkt om een protest te gaan tegen de beslissing van de provincie en de gemeente Bronckhorst om de Dorpsstraat en de IJsselweg in Laag-Keppel af te sluiten. Daardoor is het niet meer mogelijk voor doorgaand verkeer om de Oude IJssel over te steken bij het stadje. De dichtstbijzijnde bruggen over de rivier zijn in Doesburg en in Doetinchem.

De gemeente Doetinchem ziet geen reden om het bord weg te halen. “Iedereen maakt op een andere manier zijn of haar ongenoegen kenbaar”, aldus een woordvoerder. “De één reageert op social media, de andere zo. Het is een beetje als bij de boerenprotesten, het staat mensen vrij om een ludieke actie te doen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8