Wil je vanaf 1 januari nog folders ontvangen in de brievenbus? Dan heb je een Ja-sticker nodig op de brievenbus. Op deze manier komen reclamefolders alleen bij mensen in de bus die dat willen en gaan we onnodige papierverspilling tegen. Als je geen sticker plakt, ontvang je straks geen reclamedrukwerk meer, maar huis-aan-huis-krant en lokale nieuwsbron Contact blijf je wel gewoon in de bus krijgen.

“We willen heel graag dat reclamefolders alleen bij mensen komen die er gebruik van maken. Op jaarbasis verdwijnen nu tienduizenden reclamefolders ongelezen in de papierbak. Of ze komen, nog erger, bij het restafval. De gemeenteraad heeft eerder dit jaar besloten de Ja sticker in te voeren. We verwachten dat hierdoor zeker 30% minder reclamefolders voor Bronckhorst worden gemaakt. Dit blijkt bij andere gemeenten die de sticker al invoerden. Dat scheelt veel papier, inkt en papierafval en is een mooie stap die we nemen voor een duurzame toekomst” aldus wethouder duurzaamheid en afval Wilko Pelgrom.

Vanaf 1 januari mag in een brievenbus zonder sticker alleen nog de huis-aan-huis krant worden bezorgd. Als er geen Ja sticker op uw brievenbus zit, mogen bezorgers geen ongeadresseerde reclamefolders meer in jouw bus doen. De Nee/Nee sticker blijft. Daarmee geef je aan dat je ook geen huis-aan-huis-krant wilt. Een alternatief voor ongeadresseerd reclamedruk is geadresseerd reclamedrukwerk. Je kunt via de websites kiesjefolder.nl en postfilter.nl aangeven van welke bedrijven je geadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen. Een ander alternatief is folders digitaal bekijken.

© Foto: Gemeente Bronckhorst