Op woensdag 14 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag. Dit is een dag waarop het belang van buitenspelen voor basisschoolleerlingen onder de aandacht wordt gebracht. Schommelen, fietsen, krijten, de mogelijkheden buiten zijn eindeloos. Ook in de regio is er van alles te beleven.

De weersvoorspellingen voor woensdag zijn goed. Voor woensdag is een temperatuur rond de 28 graden voorspelt in de achterhoek. Dit is een ideale temperatuur voor waterspelletjes, zwemmen of wandelen in het bos. Zwem- en recreatiebad in de Dennen, in Vorden, organiseert tijdens de Nationale Buitenspeeldag allerlei spellen in en rond het zwembad. Deze middag zijn er bij het zwembad activiteiten georganiseerd van 15.00 tot 17.00 uur. Op verschillende plekken in de regio worden ook in speeltuinen verschillende activiteiten georganiseerd door verschillende initiatiefnemers.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon. Het is dé grootste buitenspeelactie van Nederland. Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Er zijn voor dit jaar 707 activiteiten georganiseerd door heel Nederland. Op de website van Jantje Beton is te zien dat er in onze regio minimaal 9 activiteiten zijn georganiseerd. Op de website van Jantje Beton in meer informatie te vinden over de nationale Buitenspeeldag. Hier zijn ook 168 speeltips en challenges te vinden voor elke leeftijd.

© Foto: Jantje Beton