De organisatie van Mañana Mañana kijkt terug op een tropische, maar zonder incidenten verlopen editie van het festival. Voor de tweede keer was Kasteel Oolde in Laren de thuisbasis. Hoewel er vooraf grote zorgen waren over de kaartverkoop, is dit gedurende het driedaagse festival bijgetrokken.

“Op het laatste moment zijn er nog heel veel mensen die een kaartje gekocht hebben”, aldus Rens den Hartog namens de organisatie. “Het is lekker druk geweest en het was een zonnige editie.” Over het hele weekend verdeeld kwamen er bijna 25.000 bezoeker naar het festival. De temperatuur liep op tot boven de dertig graden. Door extra schaduwplekken en waterpunten te creëren, werd er door de organisatie maatregelen genomen, ook bezoekers kwam goed voorbereid. “Goed insmeren en voldoende water drinken”, laat een van festivalgangers weten. “En een hoed mee, dat scheelt heel veel”, vult een ander aan.

Of er nog een nieuwe editie komt van Mañana Mañana kan de organisatie nog niet met zekerheid zeggen. “Zoals ik het nu voel zou ik zeggen; ja,” laat Den Hartog weten. “Maar we gaan na deze editie grondig evalueren. En dan nemen we een beslissing.” Eerder werd duidelijk dat er na het festival overleg plaatsvind met Kasteel Oolde over een eventueel vervolg.

Een van de artiesten die op het podium stond tijdens Mañana Mañana was Hendrik Jan Bökkers, samen met Albert Bartels stond hij met een live versie van de podcast ‘De Nedersaksen’ in een uitpuilend bostheater. “Dat is heel leuk want we krijgen normaal geen reactie want je zit in een studio”, aldus de zanger. “Wat ik ook heel leuk vind is dat mensen af en toe een vraag stellen, dat maakt het nog interactiever.”

Bökkers is een van de vaste bezoekers, zowel als artiest als bezoeker, van het festival. Als het aan hem ligt komt er dan ook zeker een vervolg: “Ik kan niet in de boeken kijken, maar als ik zo om mij heen kijk is het hartstikke druk. Ik vind het een van de tofste festivals van de regio dus ik hoop dat het blijft bestaan.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Johan Braakman