Een gedeelte van de Spinnekop-tribune van De Graafschap moet tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen leeg blijven. De club accepteert een strafvoorstel dat de club kreeg vanwege het afsteken van vuurwerk en gooien van voorwerpen in het bekerduel met Ajax.

Het gaat om de al uitverkochte vakken 15 en 16, waar de fanatieke supporters van de Doetinchemse voetbalclub staan. “We hadden ook nog een voorwaardelijke straf openstaan, naar aanleiding van het thuisduel met NAC Breda van afgelopen seizoen”, legt Michael Ogubai, de nieuwe directeur algemene zaken uit. “De nu voorgelegde straf is lager dan de straf die geëist zal worden tijdens een arbitragezaak. De aanklager ziet daarnaast af van verdere vervolging als we deze schikking accepteren.”

De Graafschap verloor op 2 maart met 0-3 van Ajax in de kwartfinale van de beker. Tijdens de wedstrijd werden bekers op het veld gegooid. Wie de tegenstander wordt tijdens de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen is nog niet bekend, wel moeten de twee genoemde vakken dus leeg blijven. “Wel vinden we het jammer dat er collectief gestraft blijft worden”, aldus Ogubai. “Er worden nu mensen de dupe van handelingen door andere personen, waar zij zelf niets aan kunnen doen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)