Afgelopen vrijdag heeft de politie controles uitgevoerd in uniform en in burger op het traject Westervoort tot en met Winterswijk. Politieteam Rivierenland Oost, Achterhoek Oost en Achterhoek West hebben samengewerkt met Arriva en Breng/Connexion.

De controle was gericht op het verhogen van de veiligheid in en rond het openbaar vervoer. Er zijn 131 bekeuringen geschreven voor geen geldig vervoersbewijs. Er werden ook bekeuringen uitgeschreven voor fiets/scooter verlichting, voeten op de bank, niet opvolgen van aanwijzingen, roken op het perron, negeren rood licht spoorbomen, wildplassen en zonder vervoersbewijs op het perron aanwezig zijn. Daarnaast werden in totaal nog 3 aanhouding verricht voor belediging, openbare dronkenschap en de wet ID. Tijdens een aanhouding werd tevens een conducteur bespuugd. Tegen hen wordt ook proces verbaal opgemaakt.

“Wij spreken van een geslaagde samenwerking en zullen in de toekomst vaker dergelijke controles uitvoeren om de veiligheid van en rond het openbaar vervoer te vergroten,” laat politie Achterhoek West op Instagram weten.

© Foto: Politie Achterhoek West