In Winterwijk is deze week een man opgepakt die een voortvluchtige Oekraïner blijkt te zijn. De 50-jarige man ontsnapte eind oktober uit een psychiatrische inrichting in Bedburg-Hau. In Vreden, vlak bij Winterswijk, zou hij daarna een automobilist hebben bedreigd met een mes en zijn auto hebben buitgemaakt.

De verdachte, die vanuit Duitsland als internationaal gezocht stond aangemerkt, kon donderdag in Winterswijk worden opgepakt, zo schrijft Omroep Gelderland. Bij zijn aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot. De Oekraïner werd opgepakt na een melding van een inbraak aan de Dwarsweg in de Winterswijkse buurtschap Ratum donderdagavond om 22.00 uur, aldus de politie.

Een agent loste een waarschuwingsschot omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen. Bij het incident vond de politie een luchtdrukwapen. Dat is in beslag genomen. De Oekraïner zat in de kliniek in Bedburg-Hau na een veroordeling en wordt als gevaarlijk gezien. De rechtbank in Amsterdam moet beslissen over de overlevering van de man.

© Foto: RTV Ideaal