Het twaalfjarige meisje dat zondag om het leven kwam bij een ski-ongeval in Oostenrijk kwam uit Zelhem. Op haar voormalige basisschool in het Bronckhorster dorp volgt mogelijk in de kerstvakantie nog een samenkomst.

“In overleg met het gezin wordt gezocht naar wat passend is voor hen, voor andere ouders en voor de kinderen en leerkrachten”, laat Liesbeth Nap, bestuursvoorzitter van GelderVeste, waar de Zelhemse basisschool onder valt, weten. Het twaalfjarige meisje had de basisschool afgelopen zomer verlaten, twee broertjes volgen er nog altijd onderwijs. “Vanuit de school hebben degenen die het dichtst bij het gezin staan contact”, zegt Nap. “Voor de rest past er op dit moment van onze kant alleen maar terughoudendheid.”

Het noodlottige ongeval gebeurde volgens Omroep Gelderland zondag in skigebied Spieljoch in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het meisje botste rond 16.00 uur buiten de piste tegen een boom aan. In eerste instantie werd ze nog per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht, daar overleed ze alsnog aan haar verwondingen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8