De eerste waterstofbussen van Arriva moeten deze maand door de Achterhoek gaan rijden. Volgens planning hadden er vorig jaar al tien bussen passagiers door de regio moeten vervoeren, maar een verwoestende brand gooide roet in het eten.

De vervoerder maakte in oktober 2021 vol trots bekend dat de eerste waterstofbus was aangekomen in Doetinchem. Op dezelfde dag brandde de bus echter uit in een werkplaats van Arriva. In samenwerking met de Poolse fabrikant volgde een onderzoek. Inmiddels is er duidelijkheid en wil de vervoerder binnen enkele weken in ieder geval twee waterstofbussen opnemen in de dienstregeling. “Daar zijn we al heel blij mee”, aldus een woordvoerder van Arriva. “De bussen gaan niet specifiek op één route rijden, je kan ze door de hele Achterhoek gaan zien.”

Wat de precieze oorzaak is geweest van de verwoestende brand is geweest, waarbij ook een werkplaats van Arriva verloren ging, wil de woordvoerder niet prijsgeven: “Dat zien we als interne informatie, maar we hebben altijd gezegd dat de bussen pas de weg op zouden gaan, als ze veilig zijn. Dat heeft altijd voorop gestaan en dat gevoel hebben we nu.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: Arriva